Понад 2 тисячі містян захворіли на грип на минулому тижні в Одесі

Захворюваність на ГРВІ та грип нижча за епідпоріг

В Одесі захворюваність на ГРВІ та грип в Одесі перебуває на сезонному рівні та нижча за епідпоріг на 58,2%. Про це повідомили в Одеському обласному центрі контролю та профілактики хвороб МОЗ України,
Так, протягом минулого тижня на ГРВІ та грип захворіли 2220 одеситів, з яких 64,4% склали діти віком до 17 років.  Згідно з моніторингом вірусологічних досліджень, циркуляція вірусів грипу не зареєстрована, спостерігалася циркуляція вірусів негрипозної етіології (риновірус, аденовірус та ін.).
Водночас, рівень захворюваності на COVID-19 в Одесі за останній тиждень знизився на 7,4%, порівняно з попереднім тижнем, і склав 112 випадків, серед яких 15 дітей.
Захворюваність на гострі кишкові інфекції в Одесі протягом минулого тижня знизилася на 36%  і склала 55 випадків, з яких 74,5% - діти.
Вірусні гепатити та повітряно-крапельні інфекції реєструвалися поодинокими випадками. За тиждень випадки дифтерії, кору, краснухи, епідемічного паротиту не зареєстровані.
Для проведення моніторингу питної води в Одесі досліджено 16 проб на санітарно-мікробіологічні показники та 15 проб – на санітарно-хімічні показники. Усі проби відповідали нормам.

“Коментарі” писали, що лікарі провели складну операцію в Одеській обласній дитячій клінічні лікарні. Так, медики прооперували дитину від вродженої вади серця – відкритої артеріальної протоки (ВАП).  В лікарні зазначили, що під час операції хірурги застосували спеціальний імплант (спіраль). Це дозволило без розрізу тканин провести операцію шляхом пункції стегнової артерії. Дитина вже через декілька днів зможе повернутися додому, насолоджуючись повноцінним життям. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Виктория

16 листопада 2023, 08:51

Комплекс трав для иммунитета здесь https://dnsp.com.ua/g22668957-kak-povysit-immunitet

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися