На Одещині лікарі провели успішну операцію на серці в дитини: деталі

Дитина вже через декілька днів зможе повернутися додому

Вчора лікарі провели складну операцію в Одеській обласній дитячій клінічні лікарні. Так, медики прооперували дитину від вродженої вади серця – відкритої артеріальної протоки (ВАП). 

В лікарні зазначили, що під час операції хірурги застосували спеціальний імплант (спіраль). Це дозволило без розрізу тканин провести операцію шляхом пункції стегнової артерії. Дитина вже через декілька днів зможе повернутися додому, насолоджуючись повноцінним життям. 

“Подібні втручання фахівці відділення серцево-судинної хірургії ООДКЛ виконують не вперше, з кожним разом відточуючи майстерність.  Спільно рятуючи серця, ми даруємо дітям нові можливості” - йдеться в повідомленні.

Операції на Одещині

Нещодавно лікарі на Одещині провели унікальну операцію з пересадки лоскута шкіри. Про це повідомили в Тарутинській центральній лікарні. Там розповіли, що пацієнт звернувся до медичного закладу кілька місяців тому. У дитини були клінічні прояви травматичної ампутації частини вушної раковини. Після консультації з дитячими отоларингологами, вирішено провести пластику вушної раковини вільним лоскутом. Хірурги медичної установи успішно провели операцію. 

Нагадаємо, “Коментарі” повідомляли, що лікарі Одеської обласної дитячої клінічної лікарні провели операцію на серці у дитини з вагою при народженні 660г. Недоношене немовля зі складним станом здоров'я пройшло оперативне втручання для врегулювання проблем з кровообігом. Про це повідомляє Департамент охорони здоров'я Одеської обласної державної адміністрації.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися