В Одесі почнуть консервувати фонтани на зиму: деталі

Зворотний процес - розконсервація фонтанів - розпочнеться вже в середині весни

На наступному тижні в Одесі законсервують чотири фонтани.  Всі вони розташовані в центрі міста: на Театральній площі, Приморському бульварі, в Міському саду та Центральному парку культури та відпочинку ім. Т.Г. Шевченка. Консервація цих чотирьох фонтанів запланована на наступний тиждень - з 20 по 24 листопада. Про це повідомили в Одеській міській раді. 

Зазначимо, що зазвичай всі одеські фонтани консервують на зимовий період до 1 листопада, а розконсервовують з 1 квітня. Проте цьогорічна тепла погода дозволила містянам та гостя Одеси ще деякий час насолоджуватися прекрасними фонтанами.  Загалом в Одесі є 27 фонтанів, які знаходяться на балансі Комунального підприємства “Сервісний центр”. 

В мерії наголосили, що періодично одеські фонтани зазнавали актів вандалізму.  Так, на фонтані, розташованому на Привокзальній площі, невідомими особами неодноразово були зламані форсунки. А ще зазвичай до чаші цього фонтану потрапляє велика кількість побутового сміття.

Також цьогоріч було пошкоджено фонтан у Міському саду. Влітку невстановлений чоловік заліз на верхній контур фонтана, внаслідок чого були виведені з ладу динамічні форсунки цього контуру.

Найбільшу кількість актів вандалізму зазнавав фонтан на Кримському бульварі. Велика кількість підлітків, незважаючи на численні зауваження та встановлені заборонні таблички, знаходились у фонтані, викручували форсунки, на верхній чаші зривали гранітне покриття та виводили з ладу трубопроводи верхньої чаші.

“Коментарі” писали, що на Одещині поліцейські затримали двох підлітків, які заради розваги пошкодили на цвинтарі надгробні пам’ятники. Вони також залишили нецензурні слова на надгробній плиті.  Про це повідомляє пресслужба Національної поліції в Одеській області.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися