Діти в зоні ризику: які віруси циркулюють в Одеській області

Частіше на грип та ГРВІ в Одеській області хворіють діти

Сезонні коливання впливають на захворюваність на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ). За останній тиждень спостерігається зростання кількості нових хворих на 12,5% порівняно із попереднім періодом. 

Про це повідомляє Одеський обласний центр контролю та профілактики хвороб

Захворюваність на грип та ГРВІ

Зростання захворюваності особливо спостерігається серед дітей, де цей показник збільшився на 17,4%, та серед дорослого населення - на 4,6%. Варто відзначити, що інтенсивний показник залишається нижчим за епідемічний поріг на 41,2%, становлячи 313,0 на 100 тисяч населення.

На 4 адміністративних територіях (Білгород-Дністровський, Ізмаїльський, Подільський, Роздільнянський райони) інтенсивний показник перевищує обласний на 16-51%, тоді як в інших районах залишається нижчим за обласний рівень.

Ситуація із COVID-19

Захворюваність на коронавірусну хворобу залишається стабільною. Втім також спостерігається зростання серед дітей на 16,1%, тоді як серед дорослих спостерігається зменшення на 4% (356 проти 370). Рівень госпіталізації зменшився на 13,8%.

Інші захворювання

Щодо вірусних гепатитів та повітряно-крапельних інфекцій, їх реєстрація випадкова або взагалі відсутня (дифтерія, кір, кашлюк, краснуха, епідемічний паротит). Спалахів та групових захворювань не виявлено, і епідемічна ситуація залишається під постійним контролем.

Нагадаємо, протягом минулого тижня на ГРВІ та грип захворіли 2220 одеситів, з яких 64,4% склали діти віком до 17 років.  Згідно з моніторингом вірусологічних досліджень, циркуляція вірусів грипу не зареєстрована, спостерігалася циркуляція вірусів не грипозної етіології (риновірус, аденовірус та ін.).



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися