Американська IT-компанії надала 700 тис. гривень “Одеській політехніці” на відновлення після обстрілу

Будівлі університету постраждали внаслідок російської атаки

700 тис. гривень надали меценати з IT на відновлення вікон “Одеській політехніці” після ракетного удару. Нагадаємо, що влітку Одеський національний політехнічний університет постраждав внаслідок ракетної атаки російських окупантів. Загалом вибито 1800 вікон в 10 навчальних корпусах, також знищено 4,5 тисяч кв.м. покрівлі. Загальні збитки за даними прокуратури склали 200 мільйонів гривень.

Меценати з американської IT-компанії EPAM Ukraine, серед працівників якої дуже багато випускників цього вишу вирішили допомогли університету. Як повідомив представник компанії Олег Шапаренко у Фейсбуці, EPAM Ukraine надав допомогу у розмірі 700 тис. гривень на нове фасадне скління корпусу Інституту комп’ютерних систем..

“Тепер я щасливий був побачити нове фасадне скління корпусу Інституту комп'ютерних систем, встановлене завдяки підтримці компанії. 700 тисяч гривень стали найбільшим меценатським внеском у відновлення вишу. І невдовзі студенти зможуть повернутися до аудиторії”, - написав Олег Шапаренко

Нагадаємо, що а майже 32 мільйони гривень планують ремонтувати Одеський політехнічний університет, який постраждав під час російської ракетної атаки влітку. Наразі керівництво університету оголосило тендер на капітальний ремонт корпусу. Про це повідомили на порталі Prozorrо. Там зазначається, що капітальний ремонт має бути завершено до кінця 2025 року.

“Коментарі” писали, що 14 червня внаслідок обстрілу Одеси постраждали бізнес-центр, навчальний заклад, житловий комплекс, заклад харчування, крамниці та складське приміщення однієї з торговельних мереж. У результаті пожежі в складському приміщенні, яка була ліквідована, триває розбирання завалів, під якими можуть перебувати люди. У результаті ракетної атаки російських терористів по Одесі загинули три людини, а тринадцять отримали поранення. Ворог випустив чотири ракети "Калібр" з акваторії Чорного моря, проте дві з них були збиті за допомогою систем протиповітряної оборони.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися