Завтра в Одесі відкриється сучасна виставка: хто автор

Виставка триватиме до 8 грудня 2023 року

Завтра в галереї Одеського літературного музею відкриється виставка “Україна – космічна держава”, де будуть представлені матеріали з колекції тематичної філателії Л.В. Субботіна (1936-2019) – вченого-археолога, історика, Почесного громадянина м. Болград. Про це повідомили в Одеській міській раді. 

Відкриття відбудеться напередодні 26-ї річниці першого польоту першого космонавта України Л.К. Каденюка у складі міжнародного екіпажу на американському космічному кораблі “Colambia”.

Зібрання філателії Л. Субботіна налічує тисячі одиниць, які об’єднані однією темою – історія світової космічної галузі. У ній – сотні рідкісних випусків конвертів і марок з усіх частин світу. У колекції є також велика кількість матеріалів, яка свідчить про внесок України в освоєння космосу.

Виставка презентує рідкісні тиражні конверти з автографами Л.К. Каденюка, космонавтів українського походження П. Поповича, П. Климука та ін.

З Одесою пов’язані імена М. Кибальчича, С. Корольова, В. Глушка, без яких неможливо уявити зародження, розвиток і досягнення космонавтики. У колекції зібрано велике розмаїття філателії, присвячене їм, а також видатним діячам ракетобудування з України – О. Засядьку, Ю. Кондратюку, М. Янгелю, В. Челомею та іншім, що також відображено в експозиції виставки.

“Коментарі” писали, що на минулому тижні в Одеському муніципальному музеї ім. О. Блещунова, у галереї “Квартира №6” відкрилася виставка Кирила Максименка “Маніфест миру”. Про це повідомили в Одеській міській раді.  В мерії зазначили, що Кирило Максименко – відомий одеський скульптор, автор знаменитої скульптури “Спасибі, Стів”, присвяченої Стіву Джобсу. Арт-стиль Кирила добре знають не лише в Одесі, а й у Туреччині та Ізраїлі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися