В Одесі створили робочу групу для допомоги дітям з діабетом

Одеса впроваджує інноваційні методи лікування цукрового діабету

В День боротьби з цукровим діабетом, Одеса стала ареною для важливого науково-практичного заходу під назвою "Одеса змінює ставлення до діабету". Подія зібрала представників місцевої влади, медичних закладів, громадських організацій та батьків дітей, які стикаються із цією проблемою. Про це повідомляє Одеська міська рада. 

Під час конференції організовано різноманітну супровідну програму для дітей з діабетом, включаючи бесіди, терапії та психологічні ігри з кваліфікованими психологами. Кожному юному учаснику заходу вручили подарунок.

Ми уважно вислуховуємо всі побажання та потреби сімей, у яких ростуть діти з діабетом, та робимо все можливе, щоб допомогти їм вести активне, повноцінне життя, надати якісну медичну допомогу та психологічну підтримку, — зазначила заступниця Одеського міського голови Світлана Бедрега.

В Одесі створили робочу групу для надання медичної допомоги дітям із цукровим діабетом в місті. Це ініціатива, що враховує як потреби влади та медичної системи, так і думки представників громадськості та батьків.

Цього року, за кошти міського бюджету, розпочато закупівлю інсулінових помп для дітей з діабетом в Одесі. Це передова програма, яка забезпечує стабільний контроль рівня цукру крові та покращує якість життя пацієнтів. Зараз таку програму реалізують лише в Києві та Одесі.

Працівники Дитячого консультативно-діагностичного центру ім. акад. Б.Я. Резніка впроваджують освітній проєкт "Школа цукрового діабету", спрямований на підвищення обізнаності лікарів та педіатрів щодо цукрового діабету та ожиріння. Планується розширення програми для вчителів, шкільних медсестер та психологів, спрямоване на підтримку дітей із цукровим діабетом в освітньому середовищі.

"Коментарі" писали, що нещодавно в Одесі пройшов День профілактичних стоматологічних оглядів в дитячих відділеннях стоматполіклінік міста. Загалом до лікарів завітали 99 дітей. Як розповіли медики, з них 59 дітей потребували лікування зубів та ясен. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися