Наказ готуватися до оборони між Миколаєвом і Одесою — фейк

Російські Телеграм-канали почали ширити черговий фейк про війну

Російські окупанти продовжують воювати також і на інформаційному фронті. Днями в соціальних мережах з’явилась інформація, що головком Залужний нібито віддав наказ готувати лінію оборони між Миколаєвом та Одесою. Це – черговий ворожий фейк. Про це повідомляє Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

“Таку інформацію не публікував Генштаб ЗСУ, та й не міг, адже подібні теми – секретні. При цьому канал не наводить жодного джерела інформації, що вказує на те, що “новина” – вигадана”, – наголосили журналісти проєкту “Без брехні”.

Це не перша спроба ввести в оману українців та посіяти страх серед населення, втім люди швидко зрозуміли, що ця новина це фейк та не піддалися на провокацію.

“У цьому фейку пропагандисти намагаються деморалізувати українців брехнею не лише про “майбутній наступ рф, який може призвести до втрат українських територій”, а й про “розбрат між Залужним і Зеленським”, - йдеться в повідомленні. 

Раніше “Коментарі” повідомляли, що на третій день після ракетного обстрілу Одеси в соцмережах з'явилася тривожна інформація: збір коштів для молодої матусі, яка нібито сильно постраждала від атаки та перебуває в реанімації. Однак в ході перевірки виявилось, що це діють шахраї. Про це повідомляє Одеська міська рада.

Нагадаємо, що морпіхи одеської 35 бригади застерегли небайдужих людей від шахраїв. Так, нещодавно на просторах інтернету з’явилася інформація, що начебто їх десантно-штурмовий батальйон, за допомогою соцмереж збирає донати для купівлі авто. Втім, військові наголосили, що цей збір - це фейк. Про це повідомили військові одеської 35 окремої бригади морської піхоти імені контрадмірала Михайла Остроградського на своїй сторінці в Facebook.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися