В Одеській області понад 50% ФОПів відкрили жінки: результати дослідження

Загалом від початку цього року жінки в Україні відкрили 154 000 нових ФОПів

З початку 2023 року на Одещині понад 56% нових ФОПів відкрили жінки. Крім того, понад 30% серед директорів новостворених компаній регіону - жінки. Про це повідомили в Опендатабот

"Найбільш помітно кількість підприємиць зросла від початку осені: так, наразі на жінок припадає 60% нових ФОП. Для порівняння, у 2021 році справи, відкриті жінками, складали 49% від загальної кількості нових бізнесів", — зазначається в повідомленні.

Загалом протягом року жінки відкрили 154 тисячі нових фопів та очолили понад 10 тисяч нових компаній. Найбільше нових підприємиць зареєстровано на Хмельниччині, а директорками нових справ найчастіше стають жінки на Чернігівщині.

“У перший рік повномасштабної війни частка жінок-директорів впала майже на п’ять відсоткових пунктів — до 28%. Цьогоріч ситуація повертається до показників 2021 року: частка жінок-директорів компаній вже зросла до 31%. Загалом від початку року в Україні було відкрито 32,8 тисячі нових компаній”, - йдеться в повідомленні. 

Нагадаємо, що звернення щодо порушень Закону України "Про забезпечення функціонування української мови як державної" продовжують зростати, зокрема в Одеській області. За перші дев'ять місяців 2023 року в Україні було зафіксовано понад 3 тисячі подібних звернень. Про це повідомляє Опендатабот.

Нагадаємо, в Одеській мерії відбулася презентація проєкту міської цільової програми розвитку та функціонування української мови як державної мови в усіх сферах суспільного життя міста. Цей програмний документ незабаром розглядатимуть депутати під час найближчої сесії міськради, що відбудеться 29 листопада.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися