В Одесі відкрити ще одне укриття в школі: на скільки дітей воно розраховано

В Одесі тривають роботи з облаштування укриттів у навчальних закладах

В Одесі з’явилося ще одне укриття у навчальному закладі. Бомбосховище відкрили в Київському районі міста. Укриття  розраховане на 160 місць і повністю відповідає всім вимогам і нормам безпеки. Про це повідомили в Одеській міській раді. 

“Незважаючи на те, що наразі бюджет міста орієнтовано на підтримку армії, безпека дітей і можливість очно відвідувати освітні заклади залишається одним із пріоритетів міської влади”, - йдеться в повідомленні мерії. 

У навчальному закладі регулярно проводяться тренувальні евакуації, аби школярі оперативно переходили до укриття в разі повітряної тривоги.

“Коментарі” писали, що наразі в Одесі функціонують 353 захисні споруди всіх форм власності. Така кількість бомбосховищ дозволяє захистити 460 тисяч одеситів та гостей міста. Про це на брифінгу у Медіацентрі Україна – Одеса розповів Володимир Харіщак, начальник управління з питань цивільного захисту департаменту муніципальної безпеки Одеської міської ради.

Нагадаємо, що в Одеській мерії наголосили, що наразі пріоритет номер 1 - це облаштування якісних та сучасних укриттів в школах регіону. Так, в Одесі серед закладів освіти комунальної власності мають 105 сховищ - найпростіші укриття різного типу, які облаштовані згідно стандартів якості. Договори на використання найпростіших укриттів, які розташовані поруч, уклали 24 заклади освіти. У 60 закладах завершуються роботи з ремонту та облаштування бомбосховищ, а у 18 - ремонтні роботи із збільшення кількості місць у діючих найпростіших укриттях.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися