На Одещині зареєстровані летальні випадки від COVID-19: хто в зоні ризику

Динаміка захворюваності: ГРВІ та COVID-19 в Одеській області

За останній тиждень захворюваність на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ) в області зросла на 15%, переважно серед дітей. На відміну від ГРВІ серед захворілих на COVID-19 переважало доросле населення. Про це повідомляє Одеський обласний центр контролю та профілактики хвороб.

Серед захворілих, діти складають до 70%, з основною вагою у вікових групах 0-4 роки (31%) та 5-14 років (56,3%). Рівень госпіталізації зріс на 15%, з переважанням дитячого населення на 62%, в той час, як дорослі складають 38%. Інтенсивний показник залишається нижче епідемічного порогу, склавши 359,9 на 100 тисяч населення. 

У порівнянні з ГРВІ, COVID-19 в основному вражає доросле населення, інфікованих переважно віком від 30 до 64 років (64%). Рівень госпіталізації зріс на 50%, із 21,2% від усіх зареєстрованих хворих на COVID-19.

За останній тиждень від коронавірусної хвороби померло 2 хворих (особи 65 років і старше) – мешканці Одеського району, які мали супутні захворювання. Згідно з вірусологічним моніторингом в області спостерігалась циркуляція вірусів не грипозної етіології – переважно SARS CoV-2, – йдеться в повідомленні. 

Захворюваність на гострі кишкові інфекції знизилась на 6,7%, зокрема серед дітей (зменшення на 13,2%), тоді як серед дорослого населення залишається стабільною.

Епідемічна ситуація знаходиться під постійним контролем, і влада закликає громадян дотримуватися заходів профілактики.

Нагадаємо, “Коментарі” писали, що лікарі провели складну операцію в Одеській обласній дитячій клінічні лікарні. Так, медики прооперували дитину від вродженої вади серця – відкритої артеріальної протоки (ВАП).  В лікарні зазначили, що під час операції хірурги застосували спеціальний імплант (спіраль). Це дозволило без розрізу тканин провести операцію шляхом пункції стегнової артерії. Дитина вже через декілька днів зможе повернутися додому, насолоджуючись повноцінним життям.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися