Порт Чорноморськ готують до передачі в концесію на початку 2024 року

Готують до передачі перший та п'ятий термінали

Вже на початку 2024 року порт Чорноморськ планують передати у концесію. Наразі Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури робить усе можливе, щоб оголосили тендер на початку наступного року. Про це розповів Тарас Бойчук, керівник Проектного офісу з розвитку державно-приватного партнерства під час “Інфраструктурного дня 2023” Європейської Бізнес Асоціації.

“На сьогоднішній день завершені процедури відбору радників. Ці проекти підтримуються Міжнародною фінансовою корпорацією та ЄБРР. Зараз відбувається фіналізація техніко-економічного обґрунтування по проектам. Ми очікуємо, що робота над підготовкою ТЕО закінчиться в кінці цього року – на початку наступного. І тоді розпочнеться внутрішня процедура погодження з Міністерством відновлення і Міністерством економіки”, – зазначив Бойчук.

Нагадаємо, підготовку до передачі порту в концесію розпочали ще до повномасштабного вторгнення. Тільки весною поточного року профільне міністерство відновило процес. Перший етап – розробка техніко-економічного обґрунтування, наступний – проведення конкурсу. Тоді у відомстві говорили про підготовку до передачі в концесію першого, контейнерного та п’ятого  терміналів.

“Коментарі” писали, що Ізмаїльський, Одеський та Чорноморський порти планують передати в концесію у 2024 році. Про це зазначається в “Програмі соціально-економічного та культурного розвитку Одеської області на 2023 рік та основні напрями розвитку на 2024-2025 роки”, яку обласна рада затвердила 4 серпня під час позачергової сесії.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися