В Одесі пройде акція "16 днів проти насильства": де та коли

В рамках 16-денного періоду плануються різноманітні заходи, включаючи тематичні години у навчальних закладах, флешмоби, консультації та вуличні акції у всіх районах Одеси

Одеса приєднається до всеукраїнської акції "16 днів проти насильства", що розпочнеться 25 листопада та триватиме до 10 грудня 2023 року. Ініціатива спрямована на розв'язання актуальних проблем, таких як домашнє насильство, жорстоке поводження з дітьми, гендерно зумовлене насильство та захист рівних прав жінок і чоловіків. Про це повідомляє Одеська міська рада. 

Офіційний старт акції в Одесі відбудеться 24 листопада о 13:00 у парку ім. Горького. Основний фокус акції буде спрямований на ініціативу "Кроки до допомоги", яка створена для нагадування, що допомога завжди поруч, і звертатися за нею - це прості та важливі кроки.

На алеях парку буде встановлено 8 станцій із QR-кодами, що вказують на сервіси допомоги для потерпілих та історії жінок, які вийшли з кола насильства, звернувшись за підтримкою до спеціалізованих служб. Учасники акції отримають символічні подарунки - тематичні наліпки та силіконові браслети.

Акцію підтримує Фонд ООН у галузі народонаселення в Україні. Фахівці мобільних бригад соціально-психологічної допомоги надаватимуть консультації особам, що постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі. Одеські школи проведуть тематичні виховні години, інтерактивні ігри, флешмоби, конкурси малюнків та соціальних відеороликів. Також заплановані інші інформаційно-просвітницькі заходи в рамках 16-денного періоду акції.

Говоримо "НІ" насильству

Усі райони міста будуть приєднуватися до вуличних акцій "Право жити без насильства" та "Скажемо насильству - НІ". Заплановані різноманітні ініціативи, щоб долучити якнайбільше одеситів до Всеукраїнської акції "16 днів проти насильства".

Усі заходи будуть проводитися з дотриманням вимог безпеки, а організатори закликають всіх небайдужих приєднатися до акції як вияв підтримки і солідарності з тими, хто знаходить силу вийти з кола насильства. Участь в акції сприятиме поширенню усвідомлення про те, що насильство - неприпустимо, і допомога завжди доступна.


Нагадаємо, за тиждень поліцейські склали 12 адміністративних матеріалів відносно жителів Березівського району за вчинення домашнього насильства. Таку статистику повідомили в Головному управлінні національної поліції в Одеській області.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися