Трансфер до Румунії за 6,5 тис. доларів: на Одещині викрили схему переправлення за кордон чоловіків

Правопорушникам повідомили про підозру та затримали їх в процесуальному порядку

На Одещині правоохоронці викрили ще один канал незаконного переправлення за кордон. Тепер організаторам схеми загрожує до дев’яти років позбавлення волі. Про це повідомили в Головному управлінні національної поліції в Одеській області. 

Двоє чоловіків з  Ізмаїльського району вирішили організувати незаконний, але прибутной бізнес. Правопорушники знайшли клієнтів, які були готові скористатися їхніми послугами. Чоловіки пообіцяли безперешкодний трансфер до Румунії через пункти пропуску державного кордону за певну винагороду. По 6,5 тис. доларів з кожного. 

Чоловіків проконсультували щодо того, як відбуватиметься перетин кордону, взяли з них гроші та повезли на автомобілі до державного кордону. Однак, перетнути кордон ухилянти не встигли. 

“Слідчі слідчого управління обласної поліції під процесуальним керівництвом Одеської обласної прокуратури повідомили правопорушникам про підозру в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України, керівництві такими діями, сприянні їх вчиненню порадами, вказівками, скоєні за попередньою змовою групою осіб з корисливих мотивів. Цей злочин кваліфікується за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України і карається позбавленням волі на строк від семи до дев'яти років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та конфіскацією майна. Суд обрав підозрюваним запобіжний захід у вигляді тримання під вартою”, - йдеться в повідомленні.

“Коментарі” писали, що прикордонники з Подільського загону, разом із співробітниками Служби безпеки України, успішно викрили та припинили діяльність організованої групи, що займалася незаконним переправленням осіб через кордон. Про це повідомляє Південне регіональне управління Держприкордонслужби України.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися