180 тисяч на вітер: в Одеській області затримали нелегальних перевізників чоловіків за кордон

На Одещині розкрито схему переправлення ухилянтів через кордон

Прикордонники з Подільського загону, разом із співробітниками Служби безпеки України, успішно викрили та припинили діяльність організованої групи, що займалася незаконним переправленням осіб через кордон. Про це повідомляє Південне регіональне управління Держприкордонслужби України.

Лідером "схеми" виявився мешканець Рівненщини, який допомагав у своїй діяльності спільнику. Кожен з них виконував свою роль: організатор шукав клієнтів через соцмережі та давав чіткі інструкції, а його помічник забезпечував автомобільний трансфер та довозив осіб до лісопосадки на кордоні з Молдовою, де клієнтам розповідали про подальший маршрут до країн Європейського Союзу. За ці послуги ділки брали плату у розмірі 5000 доларів США від кожного охочого.

picture

Коли авто під’їхало до одного з прикордонних сіл оперативники успішно їх затримали. Зараз організатору та його спільнику повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення згідно зі статтею 332 Кримінального кодексу України. Незаконне переправлення осіб через державний кордон України караються позбавленням волі на строк від трьох до п'яти років.

Нагадаємо, одеські правоохоронці затримали чоловіка, який планував незаконно перевозити призовників через кордон за плату. Зловмиснику загрожує позбавлення волі на строк від семи до дев'яти років з конфіскацією майна. 

Також ми писали, що прикордонники Одеської області зупинили шість спроб незаконного виїзду осіб за кордон за допомогою підроблених документів, які, здавалося б, показували їхню інвалідність. Однак виявилося, що самі правопорушники стали "жертвами" зловмисницької схеми.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися