В Одеській області стартує продаж новорічних ялинок

Лісгоспи Одеської області планують продати близько 20 тисяч ялинок

Державні лісогосподарські підприємства Одеської області починають реалізацію новорічних ялинок. Про це повідомили в Одеському обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

Цього року лісгоспи, враховуючи попит минулих років, планують продати близько 20 тисяч ялинок. Середня ціна дерева складе від 60 до 100 грн. за погонний метр.

Новорічні ялинки будуть маркувати спеціальними уніфікованими засобами: самоклейними етикетками і пластмасовими бірками-стяжками. Вони містять індивідуальний номер і відповідний йому штрих-код, який заноситься в Систему електронного обліку деревини. Для зручності покупців з метою перевірки легальності походження новорічної красуні державне підприємство "Лісовий інноваційно-аналітичний центр" розробило програмне забезпечення для Android (yalynka.info - можна безкоштовно встановити з Google Play Market), за допомогою якого кожен бажаючий може ознайомитися з походженням ялинки.

Додамо, що лісгоспи Одеської області в передноворічний період запроваджують посилені заходи охорони щодо збереження хвойних насаджень, ялинкових селекційних плантацій і ділянок, особливо цінних хвойних порід.

Адреси, де можна придбати новорічні ялинки, вирощені в лісогосподарських підприємствах, вказані на сайті Одеського обласного управління лісового та мисливського господарства.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися