В Одесі демонтували майже 30 рекламних вивісок через порушення

За тиждень демонтували більше, ніж тижнем раніше

Протягом минулого тижня в Одесі спеціалісти продовжили проводити демонтаж зовнішньої реклами та вивісок, які розміщені з порушеннями.Так, з 20 по 24 листопада були здійснені заходи з демонтажу 29 протиправно розміщених рекламних конструкцій та вивісок. Про це повідомили в Одеській міській раді. 

Крім того, в мерії наголосили, що в першу чергу спеціалісти демонтують незаконну рекламу, яка не відповідає закону "Про забезпечення функціонування української мови як державної". Загалом було здійснено демонтаж шести таких рекламних конструкцій.

"Коментарі" повідомляли, що міський депутат Петро Обухов запропонував розробити та прийняти офіційний дизайн-код міста. В ньому чітко описати стандарти вивісок на різних типах будівель (пам'ятки архітектури, радянські панельні будинки, новобудови й т.д.). Та запровадити режим розміщення таких стандартних вивісок без погодження та виплат. Карати людей штрафами та демонтажем тільки в разі невідповідності прийнятим стандартам. Усі нестандартні вивіски дозволяти тільки після погодження. Депутат впевнений, якщо бізнес поважає міський простір, то йому не треба створювати додаткові перешкоди, а навпаки треба заохочувати. 

Також "Коментарі" писали, що 8 листопада 2023 року, відбулася важлива двогодинна онлайн-консультація з представниками Управління реклами та охорони пам'яток міста-побратима Регенсбург. Чиновники, включаючи директора Департаменту культури Одеської міської ради та начальника Управління реклами, обговорювали правила розміщення рекламних конструкцій та вивісок в історичних частинах міст.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися