В Одеській області судитимуть жінку яка “волонтерила” в свою кишеню

За скоєне правопорушниці загрожує від штрафу до позбавлення волі

Жителька Одеської області розмістила на своїй сторінці у Фейсбуці звернення до людей про допомогу у зборі грошей начебто на лікування важкопоранених військовослужбовців та важкохворих дітей. Насправді жінка і не збиралася допомагати людям.  Усі кошти, які надходили на її банківський рахунок, вона привласнювала. 

Під час досудового розслідування поліцейські встановили, що на “гачок” жінки потрапило 15 довірливих громадян з різних областей країни і загалом вона привласнила понад 25 тисяч гривень.

“За процесуальним керівництвом Чорноморської окружної прокуратури слідчі висунули громадянці обвинувачення у заволодінні чужим майном шляхом обману, тобто шахрайстві, зокрема вчиненому повторно. Обвинувальний акт за ч.ч. 1 та 2 ст. 190 Кримінального кодексу України скеровано до суду. Згідно з чинним законодавством, правопорушниці загрожує штраф від 51 до 68 тисяч гривень або виправні роботи на строк від одного до двох років, або обмеження волі на строк до п'яти років, або позбавлення волі на строк до трьох років”, - повідомив начальник слідчого відділу територіального підрозділу поліції Василь Куралов.

“Коментарі” писали, що поліцейські викрили екс-керівницю поштового відділення, яка привласнювати кошти померлих. Наразі правопорушниці повідомили про підозру. Про це повідомили в Головному управлінні національної поліції в Одеській області. За інформацією правоохоронців, жінка забирала собі в карман гроші пенсіонерів, які померли. Правопорушниця мала доступ до виплат літніх людей. Вона підробляла їх підписи та привласнила кошти Пенсійного фонду України. Загалом жінка нелегально “заробила” 17 430 гривень.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися