В Одесі жінка привласнила кошти померлих пенсіонерів: деталі справи

За скоєне їй загрожує до п’яти років в'язниці

Поліцейські викрили екс-керівницю поштового відділення, яка привласнювати кошти померлих. Наразі правопорушниці повідомили про підозру. Про це повідомили в Головному управлінні національної поліції в Одеській області.
За інформацією правоохоронців, жінка забирала собі в карман гроші пенсіонерів, які померли. Правопорушниця мала доступ до виплат літніх людей. Вона підробляла їх підписи та привласнила кошти  Пенсійного фонду України. Загалом жінка нелегально “заробила” 17 430  гривень.

“Зібравши достатньо доказів, слідчі під процесуальним керівництвом Малиновської окружної прокуратури міста Одеси повідомили фігурантці про підозру за ч.2 ст.191 та ч.1 ст. 366 Кримінального кодексу України. Йдеться про привласнення чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем та внесення такою особою завідомо неправдивих відомостей до офіційних документів відповідно”, - йдеться в повідомленні поліції.

В поліції зазначили, що максимальне покарання яке загрожує правопорушниці - це позбавлення волі до пʼяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю до трьох років. На час слідства підозрювана перебуватиме під домашнім арештом.
“Коментарі” писали, що поліцейські Одеси викрили схему обману в інтернеті, в якій 19-річний мешканець міста обіцяв примноження грошей за мінімальний вклад. Молодий шахрай приваблював громадян рекламою в соціальних мережах. Про це повідомляє пресслужба ГУНП в Одеській області.
Нагадаємо, що молодий житель Чорноморська отримав підозру в шахрайстві за використання фішингових вебсайтів. За такі дії, раніше судимому 20-річному чоловіку загрожує до восьми років позбавлення волі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися