“Прибуткові вклади”: поліція викрила 19-річного інтернет-шахрая з Одеси

Молодий одесит пропонував примноження грошей в обмін на мінімальний вклад

Поліцейські Одеси викрили схему обману в інтернеті, в якій 19-річний мешканець міста обіцяв примноження грошей за мінімальний вклад. Молодий шахрай приваблював громадян рекламою в соціальних мережах.

Про це повідомляє пресслужба ГУНП в Одеській області.

Правоохоронці встановили, що молодий чоловік розміщував рекламу своєї схеми в соціальних мережах і намагався залучити громадян. За його пропозицією, люди мали вкласти всього 400 гривень на його банківську картку, а він обіцяв виплатити їм 2000 гривень в майбутньому. Дві жінки вирішили спробувати цю схему і перевели йому усього 800 гривень.

Проте після отримання грошей, інтернет-шахрай вигадав ще одну умову – він заявив, що для отримання прибутку необхідно заплатити комісійний збір в розмірі 1109 гривень за банківський переказ. Одна з жінок погодилася внести ці додаткові кошти, але інша запідозрила обман і відмовилася. Після отримання цих коштів, інтернет-шахрай відразу заблокував обидвох потерпілих. Правоохоронці встановили особу чоловіка, затримали його та вилучили його мобільний телефон, за допомогою якого він проводив свої афери.

За наявності достатніх доказів, зібраних поліцейськими, слідчі повідомили молодику про підозру за ч. 1 та ч. 2 ст. 190 Кримінального кодексу України. Відповідно до чинного законодавства, за скоєне юнакові загрожує штраф від трьох тисяч до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить від 51000 до 68000 гривень, або виправні роботи на строк від одного до двох років, або обмеження волі на строк до п’яти років, або позбавлення волі на строк до трьох років, – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що молодий житель Чорноморська отримав підозру в шахрайстві за використання фішингових вебсайтів. За такі дії, раніше судимому 20-річному чоловіку загрожує до восьми років позбавлення волі.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися