В мерії підрахували наслідки циклону, що пройшов Одесою

Негода в Одеській області тривала три дні

Після тривалої негоди, яка обрушилась на Одесу, місто опинилося під численними наслідками стихійного лиха. За три доби, до ранку 29 листопада 2023 року, зафіксовано повалення 310 дерев та 90 великих гілок, а кількість заявок про пошкодження ще продовжує зростати. Про це повідомляє Одеська міська рада. 

Комунальні служби міста працюють цілодобово, ліквідуючи наслідки стихійного лиха. Вже опрацьовано 243 заявки, проте роботи тривають. Першочерговим завданням є відновлення проїзних частин, автомагістралей та пішохідних доріжок, а також прибирання дерев, які заважають доступу до соціально важливих об'єктів.

У результаті негоди також зафіксовано пошкодження зовнішнього освітлення та пориви електромереж. Робітники КП "Одесьміськсвітло" активно працюють над відновленням ушкоджених мереж, залишається в роботі ще 12 адрес.

Сильні пориви вітру та дощ вночі ще ускладнили ситуацію, залишаючи на землі велику кількість опалого листя та дрібних гілок. Комунальники з КП "Міські дороги" займаються очищенням ливневих стоків від опалого листя та сміття, а також промиванням рукавів дощових колекторів.

Нагадаємо, за останні три доби стихія на Одеській області призвела до значної кількості пошкоджень енергетичної інфраструктури. Фахівці ДТЕК докладають максимум зусиль, щоб відновити світло в будинках клієнтів, попри замети та шквальний вітер. За цей період вдалося відновити світло в 651 населеному пункті для 523 тисяч родин, а також відремонтувати 2 946 ліній та 6 259 підстанцій.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися