В Одесі понад 2 тисячі людей зробити швидкий тест на свій ВІЛ-статус

Медики виявили 25 позитивних тесті на ВІЛ

З 20 по 24 листопада провели в медзакладах Одеси Європейський тиждень тестування на ВІЛ. Всі охочі могли безоплатно зробити швидкий тест та за 15 хвилин дізнатися свій ВІЛ-статус. Загалом  обстежено 2067 людей. 25 випадків - вперше виявлено позитивний тест на ВІЛ, з них 24 людини вже взяті під нагляд лікарів.

Своєчасне виявлення ВІЛ та початок лікування дозволяє зупинити розвиток хвороби, мінімізувати вірусне навантаження в крові, забезпечує можливість для людини з ВІЛ жити довгим повноцінним життям.

Безоплатний тест на ВІЛ можна пройти за 15 хвилин в усіх міських медзакладах Одеси, де працюють кабінети "Довіра"

вул.Мечникова, 132/7

вул. От. Головатого, 30

вул. Левітана, 62, КДЦ №20, каб. 707

пр-т Добровольского, 100, КДЦ №29, каб. 10

вул. Ак. Воробйова, 5а, МКЛ №11, поліклініка, каб. 33.

“Доступність тестування на ВІЛ у медзакладах Одеси забезпечена завдяки Міській цільовій програмі Fast Track Odesa Разом досягаємо цілей глобальної ініціативи Fast-track TB/HIV responses for key populations in EECA cities”, - йдеться в повідомленні. 

“Коментарі” писали, що нещодавно в Одесі пройшов День профілактичних стоматологічних оглядів в дитячих відділеннях стоматполіклінік міста. Загалом до лікарів завітали 99 дітей. Як розповіли медики, з них 59 дітей потребували лікування зубів та ясен. Про це повідомили в Департаменті охорони здоров'я Одеської міської ради. 

“Коментарі” також писали, що протягом минулого тижня в міських медзакладах Одеси проведено Тиждень профілактики та ранньої діагностики раку молочної залози з метою попередження, своєчасного виявлення та лікування захворювань молочної залози. Про це повідомили в Одеській міській раді.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися