В Одесі триває розбір завалів на котельні: яка ситуація з теплопостачанням

Котельня в Пересипському районі обслуговує 246 багатоквартирних будинків, 120 тисяч населення, 25 освітніх закладів та медустанов

У ніч з 26 на 27 листопада штормовий вітер став причиною пошкодження частини трубопроводу на котельні "Північна-2" у Пересипському районі Одеси. Вже наступного дня, після ситуації, котельня була запущена в тестовому режимі. Про це повідомляє Одеська міська рада. 

Розбір завалів та протиаварійні роботи ведуться спільно з ДСНС та будівельними компаніями, що дозволяє проводити ремонтні роботи безперервно та позмінно.

Зараз, котельня призупиняє роботу лише під час дня, забезпечуючи тестовий режим роботи до завершення усіх ремонтних робіт, які, за приблизними підрахунками, займуть приблизно тиждень.

Щиро вдячний підрозділам ДСНС, КУ "Рятувально-водолазна служба", добровольчим формуванням цивільного захисту Одеси, будівельникам та всім, хто виконує надважку роботу, щоб повернути тепло одеситам, - сказав  мер Одеси Геннадій Труханов.

Наразі котельня працює вночі, вдень же проводяться протиаварійні роботи. Після завершення цих заходів, система теплопостачання перейде на цілодобовий режим.


Директорка КП "Теплопостачання міста Одеси" повідомила, що відновлення димової труби в межах опалювального сезону виявляється неможливим, однак розпочато проєктувальні роботи, які плануються реалізувати в міжопалювальний період.

Нагадаємо, за останні три доби стихія на Одеській області призвела до значної кількості пошкоджень енергетичної інфраструктури. Фахівці ДТЕК докладають максимум зусиль, щоб відновити світло в будинках клієнтів, попри замети та шквальний вітер. За цей період вдалося відновити світло в 651 населеному пункті для 523 тисяч родин, а також відремонтувати 2 946 ліній та 6 259 підстанцій.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися