В Одеській області 25 тисяч родин залишились без світла: подробиці

Енергетики продовжують боротись із наслідками негоди в Одеській області

Після негоди, яка розпочалася 25 листопада, енергетики ДТЕК Одеські електромережі активно взялися за відновлення електропостачання в південних регіонах України. Протягом минулої доби, 29 листопада, їм вдалося відремонтувати 64 повітряні лінії, 997 трансформаторних підстанцій та забезпечити світло для 37 032 клієнтів у 133 населених пунктах області. Про це повідомляє ДТЕК Одеські електромережі. 

Станом на 8:30 30 листопада, ще 25 тисяч клієнтів у 109 населених пунктах залишаються без електропостачання, і роботи з ліквідації наслідків продовжуються.

Для боротьби із складністю ситуації, енергетики використовують 178 бригад та 206 одиниць техніки, а також залучили додаткові ресурси підрядних організацій. Зокрема, з Подільського району прибули 7 бригад, а також 4 бригади з Миколаївобленерго та Одесаміськсвітло. Робота ведеться в посиленому режимі для оперативного відновлення електропостачання.

Роботи ускладнюють погодні умови — в південних регіонах замети на дорогах сягають 2 метрів. Забезпечити проїзд до таких мереж допомагають органи місцевої влади за допомогою важкої техніки. В Одесі енергетики задіють рятувальні човни підрозділів ДСНС, щоб дістатися до пошкоджених ділянок мережі, – йдеться в повідомленні. 

Як повідомити про відсутність світла

  • приватні повідомлення на сторінці фейсбук ДТЕК Одеські електромережі;

  • спеціальну форму на сайті ДТЕК Одеські електромережі в розділі "Відсутня електроенергія?";

  • чат-бот Telegram та Viber;

  • або зателефонувавши за номерами кол-центру з мобільного +38 (068/095/073) 750 90 90 або стаціонарного телефону +38 (048) 705 90 90. Через велику кількість дзвінків лінії кол-центру можуть бути перевантажені;

Нагадаємо, в Одесі за участі Президента країни відбулась нарада щодо ліквідації наслідків негоди. Антициклон охопив Одеську, Миколаївську, Кіровоградську, Київську, Полтавську і Черкаську області. Зеленський доручив прискорити роботи з відновлення електропостачання.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися