До лав ВМС України взяли два катери, подаровані США

Військові катери типу Island офіційно поповнили ряди кораблів ВМС України під час сьогоднішніх урочистостей у Практичній гавані

Патрульні катери типу Island, які подарували нашим військовим морякам Сполучені Штати, офіційно прийняли до складу ВМС України. Разом з ними ряди кораблів ВМСУ також поповнило аварійно-рятувальне судно "Олександр Охріменко". Про це повідомляє інформаційний портал "УСІ Онлайн".

Українські прапори на борту катерів, які, нагадаємо, отримали імена "Слов'янськ" і "Старобільськ", підняли сьогодні вранці під час урочистостей в Практичній гавані Одеського порту.

picture

picture

picture

Автор фото: УСІ

Катери типу Island доставили в Одесу місяць тому на борту судна Ocean Freedom. США подарували їх Україні в рамках двостороннього співробітництва для посилення українських ВМС.

Як раніше писав інформаційний портал "Коментарі", катери вже пройшли перші випробування у відкритому морі.

"Айленды" - швидкохідні катери, які будували протягом 1980-90-х років для Берегової охорони США. Вони можуть розвивати швидкість до 54,6 км/год. Особовий склад - до 18 моряків, у тому числі три офіцери. На озброєнні катерів у американців були автоматична артилерійська установка Mk 38 Mod 0 Bushmaster калібру 25 мм і два кулемети М2НВ калібру 12,7 мм. Кораблі також обладнані радіолокаційною станцією, на борту кожного є моторний човен.



Джерело: https://usionline.com/


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися