В Одесі підрахували збитки після ракетної атаки на історичний центр міста

Загальний розмір шкоди складає понад 200 мільйонів гривень

Вчора фахівці Державної екологічної інспекції Південно-Західного округу підрахували збитки для навколишнього середовища, які нанесли російські окупанти, коли атакували центр Одеси 5 листопада. Зазначимо, що тоді внаслідок обстрілу серйозних руйнацій зазнав Одеський художній музей. Про це повідомили у відомстві. 

Так, інспектори разом фахівцями департаменту екології та природних ресурсів Одеської ОВА провели обстеження місця обстрілу. Спеціалісти встановили, що площа засмічення уламками скла та будівельними відходами становить понад 1 500 квадратних метрів.

“Загальний розмір шкоди, завданої засміченням земельних ресурсів складає понад 200 мільйонів гривень”, - йдеться в повідомленні фахівців. 

Наразі інформацію до Оперативного штабу при Державній екологічній інспекції України для формування єдиного реєстру збитків, що завдані довкіллю в результаті збройної агресії.

Нагадаємо, що спеціалісти завершили оцінку пошкоджень, яких зазнав Одеський національний художній музей, внаслідок ракетної атаки. Найбільшої шкоди зазнали двері та віконні рами. Наразі відомо, що працівника музею прибрали наслідки – бите скло, шматки штукатурки на стінах, руйнування у адміністративному корпусі, який знаходиться найближче від точки ракетного удару.

Раніше “Коментарі” писали, що 30 жовтня російські терористи здійснили атаку балістичними ракетами "Іскандер", спрямовану на Іллічівський судноремонтний завод. Внаслідок обстрілу було пошкоджено адміністративну будівлю та техніку підприємства. В Державній екологічній інспекції Південно-Західного округу підрахували збитки завдані атакою.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися