На Одещині браконьєри можуть сісти у в’язницю за вилов риби з Червоної книги України: подробиці

Правопорушникам загрожує покарання від штрафу до обмеження волі

На Одещині браконьєрам загрожує покарання від штрафу до обмеження волі. Так, п’ятеро мешканців Ізмаїльського району понесуть кримінальну відповідальність за незаконне зайняття рибним промислом, яке заподіяло істотну шкоду державі. Про це повідомили в Головному управлінні національної поліції в Одеській області. 

Правоохоронці з'ясували, що влітку двоє жителів міста Вилкове за допомогою ліскової сітки довжиною 300 метрів та металевих гачків виловили одну рибину, що занесена до Червоної книги України. Рибалили чоловіки в районі Старостамбульского гирла річки Дунай, що відноситься до території Дунайського біосферного заповідника Маса незаконного улову становила майже 110 кілограмів, а її довжина - 2,5 метри, з близько 14 кілограмами ікри. Своїми діями зловмисники завдали державі збитків на суму 100 тисяч гривень.

Крім того, інші “рибалки” з Вилкове у серпні у тому ж гирлі річки Дунай, за допомогою 320 метрів капронової сітки виловили чотири рибини “Севрюги звичайної” загальною вагою 16 кілограмів. Це теж рідкісний та цінний вид, який занесений до Червоної книги України. Правопорушники завдали державі збитків на загальну суму понад 190 тисяч гривень.

Останній правопорушник - житель Ренійської громади. У вересні, перебуваючи на озері “Ялпуг” за допомогою 150 метрів ліскових сіток здійснив вилов понад 80 рибин різних видів. Серед незаконного улову поліцейські виявили карасів, тарань, плоскирок, сазанів та судаків. Своїми діями зловмисник завдав державі шкоду у розмірі понад 150 тисяч гривень.

“Після проведення низки судових експертиз усім рибалкам, відповідно до скоєного, дізнавачі повідомили про підозру у незаконному зайнятті рибним промислом, яке заподіяло істотну шкоду, зокрема вчиненому групою осіб, за ч. 1 ст. 249 та ч. 1 ст. 28, ч. 1 ст. 249 Кримінального кодексу України. Це правопорушення тягне за собою покарання у вигляді штрафу в розмірі від 17 тисяч до 51 тисячі гривень або обмеження волі на строк до трьох років. Щодо перших чотирьох підозрюваних обвинувальні акти вже скеровані до суду, а щодо останнього – слідство ще триває”, - прокоментував начальник Ізмаїльського районного відділу поліції Віктор Герасименко.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися