В Одеській області спостерігається зростання захворюваності: хто в зоні ризику

Епідситуація в Одеській області

В останній тиждень статистика захворюваності на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ) свідчить про 4,9% зростання загального рівня захворюваності. Цей ріст особливо відчутний серед дорослого населення, де він становить 5,7%. Спостерігається також збільшення серед дітей на 4,5%. Інтенсивний показник залишається нижче епідемічного порогу на 29%, становлячи 377,5 на 100 тисяч населення. Про це повідомляє Одеський обласний центр контролю та профілактики хвороб.

Захворюваність серед дітей складає 69,3%, при цьому вікові групи 0-4 роки та 5-14 років відзначаються особливо високими показниками — 30% та 57% відповідно. Госпіталізація залишається на рівні попереднього тижня, а діти становлять 64% госпіталізованих.

Ситуація з COVID-19

Щодо COVID-19, його захворюваність складає лише 3,5% від загальної кількості ГРВІ, при цьому спостерігається зниження на 22,9%. Захворюваність серед дорослих на COVID-19 зменшилась на 28,4%.

Важливо відзначити, що основна частка осіб, хворих на COVID-19, - доросле населення (76,4%), з яких найбільше відзначається вікова група 30-64 роки (59,8%). Рівень госпіталізації зменшився на 37%, становлячи 26,5%.

На щастя, за останній тиждень від коронавірусної хвороби не було жодних смертей. Згідно з вірусологічним моніторингом, в області переважає циркуляція вірусів не грипозної етіології, зокрема Omicron. 

ГРВІ на Одещині

Захворюваність на гострі кишкові інфекції зменшилась на 19%, в основному через зниження серед дітей (27,8%). У дорослого населення залишається стабільною на рівні попереднього тижня.

Нагадаємо, на минулому тижні понад дві тисячі людей, з яких 71,4% склали діти віком до 17 років, захворіли на ГРВІ та грип. За інформацією Одеського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України, загалом захворюваність в Одесі перебуває на сезонному рівні та нижча за епідпоріг на 45,9%. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися