В Одесі на ГРВІ та грип найчастіше хворіють діти: причина

Захворюваність на ГРВІ та грип в Одесі знаходиться на сезонному рівні

На минулому тижні понад дві тисячі людей, з яких 71,4% склали діти віком до 17 років, захворіли на ГРВІ та грип. За інформацією Одеського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України, загалом захворюваність в Одесі перебуває на сезонному рівні та нижча за епідпоріг на 45,9%. 

“Згідно з моніторингом вірусологічних досліджень, циркуляція вірусів грипу не зареєстрована, спостерігалася циркуляція вірусів негрипозної етіології (аденовірус, риновірус та ін.)”, - йдеться в повідомленні центру. 

Рівень захворюваності на COVID-19 в Одесі за минулий тиждень знизився на 81,6%, порівняно з попереднім тижнем, і склав 19 випадків, серед яких 17 дітей. 

Захворюваність на гострі кишкові інфекції в Одесі протягом останнього тижня знизилася на 14% і склала 43 випадки, з яких 58,1% — діти.  

Вірусні гепатити та повітряно-крапельні інфекції реєструвалися поодинокими випадками. За тиждень випадки дифтерії, кору, краснухи, епідемічного паротиту не зареєстровані. 

Для проведення моніторингу питної води в Одесі досліджено 10 проб на санітарно-мікробіологічні показники та 9 проб – на санітарно-хімічні показники. Усі проби відповідали нормам.

“Коментарі” писали, що українські лікарні та медичні заклади освіти отримають 56 генераторів великої потужності (на 64-220 кВТ), всі вони закуплені у рамках співпраці МОЗ та Світового банку. Зокрема, одеські лікарні також отримають потужні генератори. 

Нагадаємо, що в дитячих міських поліклініках Одеси зробили понад 500 щеплень проти вірусу папіломи людини (ВПЛ) вакциною Гардасил. Вакцина закуплена за кошти муніципального бюджету Одеси в рамках Міської цільової програми “Здоров’я”. Про це повідомили в Одеській міській раді.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися