Медичні заклади Одещини отримають додаткові потужні генератори

Генератори будуть розподілені між кількома областями

Українські лікарні та медичні заклади освіти отримають 56 генераторів великої потужності (на 64-220 кВТ), всі вони закуплені у рамках співпраці МОЗ та Світового банку. Зокрема, одеські лікарні також отримають потужні генератори. 

“Генератори здатні забезпечити повноцінну та безперебійну роботу медзакладів за різних критичних ситуацій. Вони спрацьовуватимуть автоматично у разі аварійного відключення електроенергії та постачатимуть напругу в мережу. Таким чином, підживлюватимуть операційні, реанімації та критично важливе обладнання, яке рятуватиме життя та здоров’я пацієнтів”, - йдеться в повідомленні Міністерстві охорони здоров’я. 

Загалом генератори будуть розподілені між Одеською, Львівською, Хмельницькою, Полтавською, Чернівецькою, Вінницькою, Київською, Івано-Франківською, Волинською, Кіровоградською, Тернопільською, Рівненською, Черкаською областей.

Для безперебійної роботи медзаклади мають 10 016 генераторів, які спрацьовуватимуть у разі надзвичайної ситуації.

“Коментрарі” писали, що в міській лікарні Одеси встановили новітнє обладнання виробництва Італії. Так, сучасний рентгенологічний апарат з'явився у відділенні дитячої міської поліклініки №2 за адресою: просп. Добровольського, 67/1. Ще один рентгенапарат працює у відділенні дитячої поліклініки №2 на Бочарова, 59. Про це повідомили в Департаменті охорони здоров'я Одеської міської ради

Нагадаємо, що волонтерська організація UA Brokers Without Borders передала гуманітарну допомогу Центру Екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Одеської області. Так, волонтери надали лікарям УЗД датчиків Philips Lumify. Сучасне обладнання дозволить надавати швидку та якісну допомогу у критичних ситуаціях, виконувати бригадам ЕМД на догоспітальному етапі протокол FAST та рятувати життя наших пацієнтів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися