В міських лікарнях Одеси встановили нове медичне обладнання: подробиці

Обладнання придбане завдяки ефективній роботі за угодою з НСЗУ

Сьогодні в міські лікарні Одеси встановили новітнє обладнання виробництва Італії. Так, сучасний рентгенологічний апарат з'явився у відділенні дитячої міської поліклініки №2 за адресою: просп. Добровольського, 67/1. Ще один рентгенапарат працює у відділенні дитячої поліклініки №2 на Бочарова, 59. Про це повідомили в Департаменті охорони здоров'я Одеської міської ради

В департаменті підкреслили, що обладнання придбане завдяки роботі за угодою з НСЗУ за рахунок коштів, які медзаклад отримав за державними пакетами надання медичної допомоги маленьким пацієнтам. У приміщеннях рентгенкабінету проведено ремонт та придбане супутнє устаткування.

“Таким чином, підвищена доступність дитячого населення Пересипського району до якісної рентгенологічної діагностики”, - йдеться в повідомленні відомства. 

“Коментарі” писали, що волонтерська організація UA Brokers Without Borders передала гуманітарну допомогу Центру Екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Одеської області. Так, волонтери надали лікарям УЗД датчиків Philips Lumify. Сучасне обладнання дозволить надавати швидку та якісну допомогу у критичних ситуаціях, виконувати бригадам ЕМД на догоспітальному етапі протокол FAST та рятувати життя наших пацієнтів.

Крім того, японські партнери продовжують підтримувати Одесу в медичній галузі. Зокрема, наразі обговорюється питання про передачу Одесі мобільного контейнера з медичним діагностичним обладнанням. Цей проєкт реалізується в рамках Меморандуму про співробітництво, укладеного в травні 2023 року між сторонами. Про це повідомили в Одеській міській раді.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися