В Одесі пройде акція “Національний тиждень читання”: як долучитися

Цьогоріч гасло акції - "Бути своїми"

Цьогоріч в Одесі проходить Всеукраїнська інформаційно-просвітницька тематична акція “Національний тиждень читання”. Вона триватиме з 4 до 10 грудня. Про це повідомили в Одеській міській раді. 

Мета акції - консолідувати українське суспільство навколо читання як життєвої стратегії. Гасло акції цього року - “Бути своїми”, що означає зв’язок між поколіннями.

“Промоція читання є важливим чинником розвитку людського потенціалу і для дорослих, і для дітей. Адже читання - основа життя самобутньої освіченої нації, гарна ідея для дозвілля, необхідність на шляху професійного зростання і соціальної адаптації, збереження ментального здоров’я тощо”. - йдеться в повідомленні.

Одеситів запрошують долучитися до загальнонаціонального флешмобу. Для цього кожен може розмістити в соціальних мережах дописи/низку дописів (текстові повідомлення, фото- та відеоматеріали), поділившись своїми читацькими вподобаннями (наприклад, опублікувати певний перелік книжок, історію про найулюбленіший літературний твір, міркування про важливість читання).

Організатори акції рекомендують використовувати у соціальних мережах тематичні хештеги #тижденьчитання2023 та #бутисвоїми.

“Коментарі” писали, що Одеса приєднається до всеукраїнської акції "16 днів проти насильства", що розпочнеться 25 листопада та триватиме до 10 грудня 2023 року. Ініціатива спрямована на розв'язання актуальних проблем, таких як домашнє насильство, жорстоке поводження з дітьми, гендерно зумовлене насильство та захист рівних прав жінок і чоловіків. Про це повідомляє Одеська міська рада.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися