На Одещині під час масштабної негоди вийшли з ладу понад 8 тисяч трансформаторних підстанцій

Наразі на лініях працюють 214 бригад, а це – 709 працівників та 246 одиниць техніки

Енергетики продовжують долати наслідки циклону, щоб повернути світло кожному. Протягом періоду негоди фахівці ДТЕК  ВЖЕ відновили електропостачання для 570 тисяч родин у 774 населених пунктах Одеської області. Крім того, відремонтували 3 040 повітряних ліній тв ввели в роботу 7 601 трансформаторну підстанцію. Про це повідомили в компанії. 

Загалом за час масштабної негоди вийшли з ладу 3104 повітряних ліній електропередачі, 8235 трансформаторних підстанцій, а без світла залишилися 596 тисяч родин у 883 населених пунктах області. Енергетики наголошують, що найбільше постраждали Ізмаїльський, Білгород-Дністровський та Одеський райони.

Станом на сьогодні без електроенергії залишаються 96 населених пунктів. В планах фахівців всі лінії 6-10 кВ середнього класу напруги заживити сьогодні до кінця дня та перейти до відновлення ліній 0,4 кВ, щоб подати напругу в домівки. 

“Ми розуміємо, наскільки важливим є постачання світла зараз, в зимовий період. Ми робимо все можливе і неможливе, щоб повернути його всім мешканцям області якомога швидше, тому відкликали з вихідних та відпусток весь виробничий персонал, залучили додаткові бригади. Сьогодні на лініях працюють 214 бригад, а це – 709 працівників та 246 одиниць техніки. Допомагають нам також колеги з підрядних організацій, з Миколаївобленерго та “Одесаміськсвітло”, - йдеться в повідомленні компанії. 

Нагадаємо, що п’ятеро людей загинуло, ще п’ятнадцять травмованих в Одесі та області – це наслідки потужного шторму, який панував в регіоні майже дві доби. Про це під час брифінгу у Медіацентрі Україна – Одеса розповів заступник начальника ГУ ДСНС Одеської области з реагування на надзвичайні ситуації Олександр Крицький.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися