Понад 15 тисяч дітей Одещини матимуть доступ до персоналізованої реабілітації

В Обласній дитячій лікарні створено понад 30 реабілітаційних планів для дітей

Медична допомога для маленьких пацієнтів Одеської обласної дитячої лікарні вийшла на новий рівень - відтепер кожна хвора дитина матиме доступ до персоналізованої реабілітації. Про це повідомили в Департаменті охорони здоров'я Одеської обласної державної адміністрації. 

Функції сучасної системи дозволяють стимулювати нейропластичність та відновити моторні і когнітивні функції пацієнтів, які перенесли ушкодження мозку або опорно-рухового апарату.

“Проект реалізувався завдяки впровадженню високотехнологічної системи “Rehabilitation Gaming System” (RGS), що надійшла до України як гуманітарна допомога від іспанської компанії “Eodyne”, - йдеться в повідомленні. 

Загалом понад 15 тисяч хворих дітей області, які щорічно отримують стаціонарне лікування в медичних закладах, матимуть доступ до використання телемедичної системи “RGS”, що включає групу вправ, адаптованих до їхніх унікальних потреб. 

“Лікарня активно співпрацює з Національною службою здоровʼя України. Менше ніж за два тижні після впровадження RGS в Обласній дитячій лікарні було створено понад 30 реабілітаційних планів для дітей — і це тільки початок. Керівництво закладу зазначило, що ці технології будуть доступні для всіх пацієнтів без додаткових витрат”, - зазначили в департаменті. 

“Коментарі” писали, що українські лікарні та медичні заклади освіти отримають 56 генераторів великої потужності (на 64-220 кВТ), всі вони закуплені у рамках співпраці МОЗ та Світового банку. Зокрема, одеські лікарні також отримають потужні генератори.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися