До Одещини прилетіла майже тисяча фламінго: деталі

Птахи навіть вивели на Одещині потомство

Рожеві фламінго витримали два скажених буревії зі снігом та штормами. 26 листопада вітер сягав більше 20 м/с і хвилі на мілководному лимані були заввишки 50 см. Після шторму весь берег на лимані Шагани був вкритий мотилем і біля кордону “Тузлівська Амазонія” з’явилася зграя фламінго. Про це повідомили в національному заповіднику. 

Всього прилетіло близько 900 птахів і це приблизно половина, які наразі перебувають на Тузлівських лиманах. Можливо, вони вирішили урізноманітнити свій раціон і після артемії, якою вони ласували на Алібеї, прилетіли похарчуватися мотилем на Шаганах і вже декілька днів тут і тримаються. 

“Серед цієї зграї вдалося сфотографувати декількох молодих птахів з жовтими кільцями і прочитати їх номери, то ми тепер впевнені, що з пташенятами, яких ми кільцювали у вересні, все нормально і вони досі тримаються у нашому Парку”, - написали в Національному природному паркц "Тузлівські лимани"

Раніше “Коментарі” писали, що навіть попри нещодавній шторм у Чорному морі та хуртовину, яка вирує на Одещині, рожеві фламінго продовжують насолоджуватися життям у національному парку. В минулому місяця рожеві фламінго прилетіли в національний парк "Тузлівські лимани". Вчора еколог Іван Русєв повідомив, що птахи вирішили остаточно тут оселитися

Цікаві факти про птахів 

Таке "напилення" на пташці утворюється завдяки каротину, який потрапляє в організм при поглинанні водоростей, рачків та інших мешканців водного світу, які мають багато каротину. Що цікаво, що у фламінго на відміну інших птахів, рухомим дзьобом є верхня частина, а чи не нижня. Фламінго – зграйні птахи. Вони ніколи не живуть поодинці, віддаючи перевагу великим зграям своїх побратимів. І, між іншим, так набагато простіше та безпечніше. Адже у світі природи вони не одні і хтось обов'язково захоче поласувати їх м'ясом. У сімейному укладі життя фламінго панує рівноправність. Тут і тато, і мама беруть участь у процесі виношування, а потім у вихованні малюків.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися