В Одеській області затримали рекетирів, які видавали себе за правоохоронців: деталі справи

За скоєне правопорушникам загрожує до 12-ти років ув’язнення з конфіскацією майна

На Одещині затримали рекетирів, які видавали себе за правоохоронців. Зокрема, чоловіки видавали себе за посадовців Служби безпеки та військкомату і “вибивали” гроші з потенційних призовників. Про це повідомили в СБУ. 

За різні суми псевдоправоохоронці обіцяли потерпілим не притягувати їх до кримінальної відповідальності за нібито ухилення від мобілізації. У разі відмови - погрози викрадення та фізична розправа. 

Для “переконливості” чоловіки підробили собі шеврони СБУ та пред’являли своїм жертвам фальшиве посвідчення співробітника української спецслужби. Наразі задокументовано факт вимагання учасниками банди 20 тис. американських доларів з місцевого жителя.

Наразі зловмисників затримано. Їх взято під варту і повідомлено про підозру за трьома статтями Кримінального кодексу України:

▪️ ч. 4 ст. 189 (вимагання, вчинене організованою групою в умовах воєнного стану);

▪️ ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини);

▪️ ст. 353 (самовільне присвоєння владних повноважень або звання службової особи).

“Тривають невідкладні слідчі дії для встановлення всіх обставин злочину та притягнення винних до відповідальності. Зловмисникам загрожує до 12 років тюрми з конфіскацією майна”, - йдеться в повідомленні СБУ.


Раніше “Коментарі” писали, що співробітники Служби безпеки України (СБУ) успішно затримали ще одну агентку російської розвідки, яка діяла в Одесі. За даними контррозвідки, зловмисниця надавала ворожому генштабу інформацію про розташування підрозділів Збройних сил України (ЗСУ), а також виконувала завдання щодо дорозвідки та координації ударів "Шахедами". Про це повідомляє Управління СБУ в Одеській області. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися