В Одесі чоловік незаконно працевлаштував призовників, щоб вони отримали “бронь” від ТЦК

За попередніми даними, за такою схемою виїхало щонайменше 5-ро осіб

Правоохоронці Одеси викрили незаконну схему ухилення від мобіліції. Організатори працевлаштовували “кліентів” до стратегічно важливих приватних підприємств та фірм. Тим самим чоловіки отримували так звану бронь і надалі на підставі закордонного відрядження перетинали держкордон. Про це повідомили в Головному управлінні національної поліції в Одеській області. 

За попередньої інформацією поліції, організував нелегальний “бізнес” - одесит. Він збирав пакет документів охочих виїхати за кордон, працевлаштовував їх до стратегічно важливих підприємств. В результаті, усіх його “клієнти” отримували бронь для нових працівників

Надалі чоловіків відправляли у закордонне робоче “відрядження”. Відтак вони отримували підстави для безперешкодного перетину державного кордону. Вартість фіктивного працевлаштування з подальшим виїздом за кордон становила 4500 доларів США.

За попередніми даними, за такою "схемою" він допоміг виїхати щонайменше 5-м громадянам.

“Фігуранту повідомили про підозру за ч. 3 ст. 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України. Підозрюваного взяли під варту із правом внесення понад 1 млн грн застави. Проводяться подальші заходи для встановлення повного кола осіб, причетних до злочинної схеми”, - йдеться в повідомленні поліції. 

Раніше “Коментарі” писали, що в Одесі троє осіб постануть перед судом через організацію системи нелегального вивезення ухилянтів за кордон, зокрема в Молдову. Одеські прокурори висунули обвинувальний акт щодо фактів організації та незаконного переправлення військовозобов'язаних, підробки документів та неправомірного обігу зі зброєю.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися