На Одещині триває процес відновлення флоту УДП

В Одеській області відремонтують суховантаж “Измаил”: в якому стані судно

Після комплексної заміни радіонавігаційного та аварійно-рятувального обладнання суховантажу "Измаил", судно готове вирушити на місце проведення необхідного ремонту. Цей крок важливий для забезпечення безпечності та ефективності експлуатації. Про це повідомляє Генеральний директор УДП Дмитро Москаленко. 

Нагадаємо, що в жовтні одне з трьох морських суден, що знаходилося в оренді, було передано у відповідальність. Призначена нова команда, включаючи нового капітана. Початкові плани включали відправлення судна на ремонт. Однак технічний стан "Измаила" виявився складнішим, ніж попередньо припускалося.

Проблема із неробочим радіонавігаційним обладнанням та закінченням терміну дії документів на аварійно-рятувальне обладнання виникла непередбачено. Щоправда, завдяки оперативним заходам, необхідне обладнання було придбано, встановлено, та всі необхідні документи отримані.

Місяць тому ми повідомляли, що наші фахівці налаштовані оптимістично – попри всі наявні технічні проблеми перспектива відновлення "Измаила" є. Це дійсно так, але в процесі перевірки систем та агрегатів виявляємо все більше слабких місць, – йдеться в повідомленні. 

Зокрема, доведеться відновлювати допоміжні дизель-генератори, на які орендар попередньо не звертав уваги. Також передбачається більш масштабний ремонт корпусу, порівняно з аналогічними роботами на іншому судні "Вилково".

Нагадаємо, після капітального ремонту та успішного завершення реєстрації у Регістрі судновласників, "Вилково" готується до першого рейсу. Цей етап став можливим після того, як минулого року УДП відмовились від продовження "бербоут-чартеру", що дозволило підприємству збільшити свій дохід в 4-5 разів порівняно зі ставкою оренди. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися