Одеса планує передати скандальний туристичний символ "Якір-серце" Стамбулу

Дизайн логотипа належить російському дизайнеру Артемію Лебедєву, який відкрито підтримує агресію РФ

Місто-побратим, Стамбул, збирається надати Одесі значний дарунок - 41 генератор та 10 автобусів. Про це оголосив мер Стамбула, Екрем Імамоглу, під час онлайн-зустрічі із мером Одеси, Геннадієм Трухановим. Натомість Одеса планує передати в Стамбул скандальний туристичний символ.

Обговорення щодо цього питання наразі знаходяться на етапі узгодження. Мер Стамбула визначив цю ініціативу як важливий крок у підтримці енергосистеми України та конкретно Одеси.


Окрім того, у зустрічі взяли участь Посол України в Туреччині, Василь Боднар, та Генеральний консул України в Стамбулі, Роман Недільський.

Геннадій Труханов підкреслив актуальність збільшення автобусного парку в Одесі, особливо у зв'язку із понад 84 тисячами зареєстрованих внутрішньо переміщених осіб в місті. Обговорені також питання передачі туристичного символу Одеси, "Якоря-серця" Стамбулу.

Яскравий приклад нашої взаємодії - Стамбульський парк, який став улюбленим місцем відпочину одеситів. Тож, передача "Якоря-серця" стане ще одним прикладом наших дружніх відносин, – зазначив Геннадій Труханов. 

Нагадаємо, вищий антикорупційний суд (ВАКС) прийняв рішення про конфіскацію київських квартир, які належать російському дизайнеру-пропагандисту Артемію Лебедєву. Відповідний позов до суду подало Міністерство юстиції України.

Крім того, туристичний символ Одеси "Якір-серце", навколо якого точаться скандали, передадуть в дар місту-побратиму Йокогамі. Мер міста Геннадій Труханов вважає, що такий подарунок виступить як символ чудових і довгих відносин між нашими містами.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися