Слідом за Італією в Одесі встановили "червоні лавки": що вони означають

"Червона лавка" – ініціатива, яка почалась з Італії

У рамках акції "16 днів проти насильства" поліцейські Одеси спільно з міжнародною гуманітарною організацією INTERSOS розпочали реалізацію проєкту "Червона лавка". Усі чотири райони міста тепер прикрашають символічні лавки, кожна з яких стала важливим інструментом у боротьбі з домашнім насильством. Про це повідомляє ГУНП в Одеській області.

Ініціатива "Червона лавка", що виникла в Італії, стала своєрідним нагадуванням про те, як пристрасть може перерости в насильство. Яскраві інформаційні лавки тепер прикрашають вулиці Одеси, не лише привертаючи увагу громадян, але й виконуючи важливу роль у підвищенні обізнаності про домашнє насильство та наданні допомоги у разі потреби.

На кожній лавці розміщено таблички з висловом: "Домашнє насильство – злочин! За нього передбачена адміністративна та/або кримінальна відповідальність". Також на них наведено контакти служб, які надають допомогу жертвам насильства та запобігають його проявам.

Проблема домашнього насильства є доволі актуальною нині, однак, на жаль, багато потерпілих не наважуються звернутися по допомогу та бояться розповідати про це. Саме тому відкриття символічних "Червоних лавок", на яких розміщено підказки, куди слід звертатися за потреби, дасть змогу зменшити прояви насильства, а людям, які страждають, отримати необхідну допомогу. Не мовчіть, – зазначив інспектор сектору з протидії домашньому насильству відділу превенції Одеського районного управління поліції № 1 Максим Стоянов. 

Якщо ви стали жертвою чи свідком домашнього насильства про це можна повідомити правоохоронцям на спецлінію “102” або ж звернутись на Національну чи Урядову “гарячі лінії” з протидії домашньому насильству за номерами 116123 і 1547.

Нагадаємо, в Одеській області за доказами поліцейських четверо осіб, які тероризували свої сім'ї, отримали вироки, визначені судом. Кривдників, які знущалися зі своїх близьких, чекають громадські роботи, обмеження та позбавлення волі з іспитовими термінами.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися