На Одещині осудили чотирьох домашніх тиранів: яке покарання на них чекає

Повідомити про домашнє насильство можна за номерами 102, 116123, 1547

В Одеській області за доказами поліцейських четверо осіб, які тероризували свої сім'ї, отримали вироки, визначені судом. Кривдників, які знущалися зі своїх близьких, чекають громадські роботи, обмеження та позбавлення волі з іспитовими термінами. Про це повідомляє ГУНП в Одеській області. 

Жителька Миколаївської об'єднаної територіальної громади стала підсудною через побутові конфлікти, що робили нестерпним життя її літньої матері. Донька ображала та погрожувала фізичним насильством.

Ще двоє чоловіків із Березівської та один із Петровірівської об'єднаної територіальної громади діяли аналогічно, принижуючи та виганяючи своїх співмешканок. Підґрунтям для такої поведінки були, на жаль, побутові труднощі, і в останньому випадку - пияцтво.

Після збору достатньої кількості доказів, обвинуваченим було пред'явлено звинувачення у систематичному здійсненні психологічного насильства, що призвело до психологічних травм та погіршення якості життя.

Що вирішив суд

Суд визнав обвинувачених винними та призначив покарання. Чоловікові з Петровірівської об'єднаної територіальної громади призначено 200 годин громадських робіт та обмежувальний припис на шість місяців. Однак він порушив судову заборону, що спричинило до відкриття нового кримінального провадження та призвело до нового вироку - два роки обмеження волі з іспитовим строком один рік.

Жителька Миколаївської об'єднаної територіальної громади отримала рік позбавлення волі з випробувальним строком, а один з чоловіків з Березівської об'єднаної територіальної громади засуджений до 150 годин громадських робіт, а інший - до року обмеження волі з іспитовим строком два роки.

Поліцейські закликають не терпіти та не приховувати насильство у будь-яких його проявах, а повідомляти про нього на спецлінію "102" або Національну "гарячу лінію" з попередження домашнього насильства за номером 116123 чи на Урядову "гарячу лінію" з протидії торгівлі людьми, запобігання та протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статі та насильству щодо дітей за номером 1547. Те саме просимо робити і свідків. Ми маємо усі важелі, щоб зупинити тиранію, – зауважив начальник Березівського районного відділу поліції Микола Древов.

Нагадаємо, Одеса приєднається до всеукраїнської акції "16 днів проти насильства", що розпочалась 25 листопада та триватиме до 10 грудня 2023 року. Ініціатива спрямована на розв'язання актуальних проблем, таких як домашнє насильство, жорстоке поводження з дітьми, гендерно зумовлене насильство та захист рівних прав жінок і чоловіків.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися