На Одещині водосховище отримає 100 тис. екз. риби

Зариблення проводиться для підтримки рибного фонду та екосистем

На Одещині продовжується процес зариблення водойм. Так, кілька днів тому спеціалісти розпочали зариблення Заплазького (Бобрицького) водосховища, що розташоване в Подільському районі. Про це повідомили в Одеському рибоохоронному патрулі.

Наразі вселено близько 100 тис. екз. цьоголітки товстолоба (більш ніж 2,8 тонн). 

“Контроль за вселенням риби здійснює комісія, до якої входять представники Управління Держрибагентства у Одеській області, Державної екологічної інспекції Південно-Західного округу, місцевої адміністрації та Держпродспоживслужби”, - йдеться в повідомленні. 

 Одеський рибоохоронний патруль нагадує номери телефонів “гарячої лінії”:

(098) 798-47-93, 

(093) 411-00-33

.

Раніше “Коментарі” писали, що станом на 30 листопада поточного року вселено понад 6 млн. екз. риб. Про це повідомили в Одеському рибоохоронному патрулі.

Нагадаємо, що за період з 1 по 24 листопада поточного року працівниками Одеського рибоохоронного патруля викрито 43 правопорушення. Загальна сума накладених штрафів склала 782 грн. Нараховано збитків на загальну суму 1 562 402 грн. У правопорушників вилучено 163,5 кг водних біоресурсів та 90 незаконних знарядь лову.

“Коментарі” писали, що правоохоронці здійснили успішну операцію на Шаболатському лимані, де було виявлено та усунено браконьєрські сітки, спрямовані на лов кефалі. Частину цінної риби вдалося врятувати. Попередні розрахунки збитків, завданих водним біоресурсам через незаконне використання знарядь лову, перевищують 50 тисяч гривень. Наразі правоохоронні органи активно розслідують цей випадок та визначають винуватців.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися