На Одещині браконьєри незаконно виловлювали цінну рибу: подробиці

Виявлено та ліквідовано браконьєрські сітки на Шаболатському лимані

Правоохоронці здійснили успішну операцію на Шаболатському лимані, де було виявлено та усунено браконьєрські сітки, спрямовані на лов кефалі. Частину цінної риби вдалося врятувати. Про це повідомляє ГУНП в Одеській області. 

Попередні розрахунки збитків, завданих водним біоресурсам через незаконне використання знарядь лову, перевищують 50 тисяч гривень. Наразі правоохоронні органи активно розслідують цей випадок та визначають винуватців.

Загальна довжина 15 сіток перевищує 700 метрів, а їхнім заповненням є кефаль. Спільно з екологами, представниками морської охорони та рибінспекції правоохоронці припинили незаконну діяльність та врятували частину риби.

Врятовану рибу було відпущено назад у водойму, а вилучену частину вагою 6,5 кілограмів передано для зберігання підприємству "КЛЕСТ ЛТД". Отримані кошти від подальшої реалізації улову будуть спрямовані до державного бюджету.

Нагадаємо, поблизу Затоки Кароліно-Бугазької територіальної громади співробітників загону морської охорони викрили двох місцевих жителів у незаконному вилові водних біоресурсів убрід сіткою, ятером та пастками на креветок. Виявивши браконьєрів, інспектори викликали на місце події слідчо-оперативну групу, яка вилучила незаконне знаряддя лову – ліскову сітку, ятер і три пастки на креветок, а також понад 40,6 кг виловлених біоресурсів: креветок, бичків, оселедців, кефалі, крабів, атерин та глосів. Загальні збитки становлять близько 800 тисяч гривень.

Зазначимо, минулими вихідними на Одещині вирувала негода. Потужний шторм з’єднав води Чорного моря з водами "Тузлівських лиманів". За словами доктора біологічних наук та начальника науково-дослідного відділу нацпарку Івана Русєва, це розв'язало екологічну проблему, адже тепер кефалі зможуть мігрувати до моря на зиму.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися