На Одещині кефаль зможе мігрувати до Чорному моря на зиму: деталі

Через шторм на піщаному пересипу утворилась прорва з потужною течією

Минулими вихідними на Одещині вирувала негода. Потужний шторм з’єднав води Чорного моря з водами "Тузлівських лиманів". За словами доктора біологічних наук та начальника науково-дослідного відділу нацпарку Іван Русє Одещини, це роз’язало екологічну проблему, адже тепер кефалі зможуть мігрувати до моря на зиму. Про це науковець повідомив на своїй сторінці в Фейсбук. 

"Нарешті природа сама вирішила екологічне питання, вирішення якого блокували довгій час різні люди. Будемо сподіватися, що ще кефаль з лиманів зможе вийти у море на зимівлю да і води трішки добавиться у лиманах", — зазначив у своєму повідомленні еколог.

Саме потужний вітер на піщаному пересипу утворилась прорва з потужною течією. Звідти морська вода і потрапляє до лиманів. Завдяки цьому, кефалі та інші водні організми зможуть мігрувати до моря.

Раніше “Коментарі” писали, що під час шторму в Чорному чорі судно PALLADA, яке вийшло з портів Великої Одеси, розламалось навпіл біля берегів Туреччини. Відомо, що крах стався поблизу порту Ереглі провінції Зонгулдак. Хвилі у цьому районі досягали висоти 5 м. На момент аварії на суховантажі перебували 13 людей екіпажу. Усіх вдалося евакуювати. Про це повідомляє Генеральна морська дирекція Туреччини.

Нагадаємо, що в Одесі через шквальний вітер та шторм повалилися дерева. В Одеській міській раді повідомили, що повалено 109 дерев та 51 велика гілка. Зафіксовано 28 поривів дротів зовнішнього освітлення та 18 пошкоджень контактної мережі. Крім того, відомо про 3 випадки ушкодження покрівлі та 2 зупинкових комплексів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися