Судно, яке вийшло з Одеси, через шторм розвалилося навпіл

Екіпаж із 13 моряків успішно евакуювали

Під час шторму в Чорному чорі судно PALLADA, яке вийшло з портів Великої Одеси, розламалось навпіл біля берегів Туреччини. Відомо, що крах стався поблизу порту Ереглі провінції Зонгулдак. Хвилі у цьому районі досягали висоти 5 м. На момент аварії на суховантажі перебували 13 людей екіпажу. Усіх вдалося евакуювати. Про це повідомляє Генеральна морська дирекція Туреччини.

“Після того, як сигнал лиха надійшов до Головного пошуково-рятувального координаційного центру о 10:00 19.11.2023, з’ясувалося, що судно під прапором Камеруну  PALLADA зазнало пошкоджень через шторм і село на мілину в Ереглі. За сприяння нашого центру усі 13 людей екіпажу корабля було евакуйовано”, — нзаявили в Головному управлінні з морських справ.


Зазначимо, що керівництво порту Ереглі також намагається зв’язатися з турецьким судном KAFKAMETLER, яке вийшло з порту в шторм. Воно йшло з Росії в турецький Ізмір. На кораблі - 12 членів екіпажу, які є громадянами Туреччини.

Раніше “Коментарі” писали, що російські окупанти нанесли ракетний удар у напрямку одного з портів Одещини. За інформацією генпрокуратури, ворог поцілив по цивільному морському судну під прапором Ліберії. Судно в цей час швартувалося до причалу морського торговельного порту. За словами речниці Сил оборони півдня Наталії Гуменюк, під час обстрілу загинув моряк. Лоцман мав українське громадянство. Моряк був працівником Адміністрації морських портів.

Нагадаємо також, що посолка США в Україні Бріджит Брінк повідомила, що українським зерновим коридором пройшли вже 100 суден. Про це посадовиця написала у себе в мережі Х (колишній Twitter).  За її словами, 3,7 млн т продовольства і товарів по всьому світу доставили завдяки роботі морського шляху.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися