Морським коридором у Чорному морі пройшли вже 100 суден

Загалом доставили майже 4 мільйона тонн продовольства

Вчора посолка США в Україні Бріджит Брінк повідомила, що українським зерновим коридором пройшли вже 100 суден. Про це посадовиця написала у себе в мережі Х (колишній Twitter). 

За її словами, 3,7 млн т продовольства і товарів по всьому світу доставили завдяки роботі морського шляху.

“Сьогодні 100-й корабель пройшов Чорноморським гуманітарним коридором — рятівним експортним каналом для України, який допоміг доставити 3,7 мільйона тонн продовольства та товарів по всьому світу", — йдеться у її повідомленні.

Робота зернового коридору

“Коментарі” писали, що 29 жовтня ще 5 суден прибули вчора до портів Великої Одеси. Відомо, що власники із Греції, Туреччини, Ліберії, Панами. Про це повідомив керівник Моніторингової групи санкцій і свободи судноплавства Інституту Чорноморських стратегічних досліджень Андрій Клименко. 

Нагадаємо, що 22 жовтня іноземні судна продовжують активно користуватися тимчасовими коридорами в Чоному морі. Так, за даними порталу MarineTraffic, до портів Великої Одеси курсують два PROPUS під прапоромПанами та ANATOLIAN EAGLES під прапором Маршалових островів.  

Зазначимо, що з портів Великої Одеси вийшли три суховантажі. Одне судно було завантажене в порту “Південний”. Це китайське судно YING HAO. Наразі на ньому 60 тонн руди. Ще два судно вийшли з порту Чорноморська. AZARA (прапор Палау) і ENEIDA (Ліберія) перевозять зерно.

Крім того, балкер Seajoy під прапором Мальти йде до порту Одеси, про що свідчать дані MarineTraffic. Також до України прямує суховантаж Mohamad Y (прапор Сент-Кіттс і Невіс).



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися