На Одещину завезли систему протиповітряної оборони Patriot

За даними експерта, ситуація на фронті є складною, але відзначаються успіхи в обороні Чорного моря

Напередодні над Чорним морем було знищено російський літак, а також зареєстровані постійні атаки морськими дронами російських загарбників в тимчасово окупованому Криму. Крім того, стало відомо, що в Одеську область передали системи ППО Patriot. Про це під час брифінгу у Медіацентрі Україна – Одеса розповів воєнний експерт Михайло Жирохов.

Одеська область отримала  система протиповітряної оборони Patriot. ЗРК Patriot є однією з найпотужніших систем протиповітряної та протиракетної оборони у світі. Вона здатна перехоплювати балістичні ракети, крилаті ракети, літаки та гелікоптери.

Нас можна привітати система протиповітряної оборони Patriot вже на Одещині. Втрата для росіян Су-24М – це також боляче. Вони мають знати, що українці захищають своє море, кораблі і тих, хто возить нам продовольство. У зв’язку з подіями на кордонах з Польщею морський коридор з портів Великої Одеси дуже важливий, – розповів воєнний експерт Михайло Жирохов.

Система Patriot складається з радарів, командних пунктів та ракетних комплексів. Радари забезпечують круговий огляд повітряного простору на відстань до 150 кілометрів. Командні пункти обробляють інформацію з радарів та приймають рішення про запуск ракет. Ракети здатні вражати цілі на відстані до 160 кілометрів. За словами військових експертів, розгортання системи Patriot в Одеській області значно підвищить обороноздатність регіону.

Нагадаємо, сьогодні, 6 грудня, Одеса віддала шану своїм воїнам, які пожертвували своїм життям за волю та незалежність України. Урочисте покладання квітів до Меморіалу захисників України у сквері Героїв Небесної Сотні стало складовою відзначення Дня Збройних Сил України. На церемонії покладання квітів були присутні начальник Одеської ОВА Олег Кіпер, голова Одеської обласної ради Григорій Діденко, мер міста Геннадій Труханов та інші. Церемонія відбувалась під звуки військового оркестру.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися