На трасі Київ-Одеса встановили першу сонячну електростанцію для живлення зовнішнього освітлення

Освітлення на сонячних батареях з'явилося на трасі Київ-Одеса

На 405 кілометрі автомобільної дороги М-05 Київ-Одеса встановили першу сонячну електростанцію для живлення зовнішнього освітлення. Про це повідомили в Службі автомобільних доріг в Одеській області.

Електростанція забезпечує освітлення ділянки дороги біля села Знам'янка, де знаходиться розворот і початок крутого підйому. Наступним етапом робіт буде монтаж ще одного комплексу автономного освітлення на 406 кілометрі траси Київ - Одеса.

Нові ліхтарі живляться від сонячної енергії. Електростанція складається з трьох трекерів з фотоелектричними модулями, потужність яких - 36 кВт. Трекери змінюють своє положення в залежності від того, в якій точці небосхилу знаходиться сонце. Панелі збирають сонячну енергію, а батареї її накопичують. Все працює в автономному режимі. Ліхтарі запалюються автоматично - з заходом сонця.

Всього фахівці встановили 48 батарей, 120 сонячних панелей, 3 трекера-конструкції для панелей і 30 ліхтарів. Також встановили генератор, який включається, якщо протягом 3-4 днів зберігається похмура погода.

Освітлення на сонячних батареях може успішно пропрацювати до 100 тисяч годин. Сучасні моделі такого обладнання мають захист від корозії, пилоутворення, а також від атмосферних опадів і температурних перепадів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися