В Одесі планують перейменувати з десяток вулиць: перелік

Перейменування торкнуться двох районів міста

Сьогодні, 7 грудня завершилося значуще електронне обговорення питань перейменування 14 об'єктів топоніміки в Одесі. Процес голосування відбувався на інтерактивному вебпорталі "Соціально активний громадянин" за допомогою електронного сервісу "Громадське обговорення". Про це повідомляє Одеська міська рада. 

Результати електронного обговорення зафіксували висловлені громадою думки щодо перейменування 14 об'єктів топоніміки в місті Одеса. Дискусія тривала впродовж листопада та першої половини грудня 2023 року, залишаючи місцевим жителям достатньо часу для висловлення своїх поглядів та пропозицій.

Які вулиці планують перейменувати

Загалом планують перейменувати 14 вулиці. Вони знаходяться в двох районах Одеси – в Пересипському та Хаджибейському. Серед запропонованих змін пропонують перейменувати вулицю Спартаківську на вулицю Баронівську, а вулицю Салтикова-Щедріна на Пилипа Орлика. Загалом одесити підтримали усі нові назви. 

Нагадаємо, що 1 жовтня в Одесі завершилося голосування, щодо перейменування деяких вулиць міста. Голосування проводилося на вебпорталі Одеської міської ради "Соціально активний громадянин" у спеціальному електронному сервісі "Громадське обговорення". 

Крім того, в Одесі знову підняли питання щодо перенесення пам'ятника Пушкіну. Зокрема, депутат Одеської міської ради підкреслив, що найближчим часом в Одесі можуть перейменувати вулицю Пушкінську та прибрати звідти пам'ятник Пушкіну.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися