В Одесі можуть перейменувати вулицю Пушкінську: деталі

Депутат закликав провести онлайн голосування як у випадку з Катериною

В Одесі знову підняли питання щодо перенесення пам'ятника Пушкіну. Зокрема, депутат Одеської міської ради підкреслив, що найближчим часом в Одесі можуть перейменувати вулицю Пушкінську та прибрати звідти пам'ятник Пушкіну.

“Я думаю, що ми скоро розглянемо питання про перенесення пам'ятника Пушкіну на вулиці Пушкінській та перейменування вулиці. Це відбудеться найближчими тижнями. Щодо пам'ятника Пушкіну на Думській, думаю, тут варто провести онлайн голосування як у випадку з Катериною”.


Нагадаємо, що на минулих вихідних під час мітингу біля мерії, одеський художник Ярослав Войцеховський приніс з собою драбину та фарбу та облив пам’ятник російському поету Олександру Пушкіну на Приморському бульварі. 

Крім того, влітку невідомі розмалювали чорною фарбою пам'ятну табличку російському поету Олександру Пушкіну. Про це повідомив активіст Дем'ян Ганул. Він також і продемонстрував відео з імпровізованої акції. 

Раніше “Коментарі” писали, що мер міста Геннадій Труханов заявив, що пам'ятник російському поету Олександру Пушкіну не треба прибирати з площі поряд з Одеською міською радою. За його словами, Пушкін є відомим поетом, якого "люблять і поважають" в Україні та всьому світі. Про це він розповів в інтерв’ю Радіо Свобода. Проте остаточне рішення завжди залишатиметься за громадою.

Зазначимо, що пам’ятник Катерині II, що на Катерининській площі в Одесі, демонтували вночі 29 грудня. Після демонтажу з Катерининської площі скульптуру доставили в Одеський художній музей. Саме там вони поки що будуть знаходитись за рішенням виконавчого комітету Одеської міськради від 30 листопада. Нагадаємо, долю пам’ятника "Засновникам Одеси" вирішували одесити шляхом електронного голосування, яке закінчилось 20 жовтня. Більшість голосів — 3 914 — віддали за варіант "демонтувати пам’ятник повністю"



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися